Social

#italia #roman #racz #loyos #viol #nevinovat

Al doilea roman nevinovat de viol va fi eliberat din inchisoare

Al doilea suspect roman, nevinovat pentru violul din 14 februarie de la Roma, Alexandru Isztoika Loyos, va fi eliberat din inchisoare, anunta Adevarul. Marti, Karol Racz , un alt roman acuzat de acelasi viol si dovedit nevinovat prin testele ADN, a fost lasat sa plece din detentie.

Conform presei italiene, Loyos, care era retinut in inchisoare doar pentru calomnie adresa politiei romane si auto-calomnie prin marturie falsa, va iesi din inchisoare in urma deciziei comisiei de re-examinare instituita de Tribunalul din Roma.

Romanul a fost acuzat initial de viol, alaturi de Racz, insa ambii au fost disculpati in timpul anchetei. Loyos a fost reacuzat totusi de calomnie si lasat in detentie. Marti, colegul sau de suferinta, Karol Racz, a parasit inchisoarea Regina Coeli din Roma, la aproape o luna dupa ce a fost incarcerat. Avocatul romanului, Lorenzo La Marca, a declarat insa ca va face plangere si va cere despagubiri pentru zilele petrecute de clientul sau in arest.

Dupa eliberarea lui Racz, presa italiana a inceput o campanie pro-roman, acesta fiind invitat marti la emisiunea „Porta a Porta“, de pe rai uno, unde realizatorul Bruno Vespa a facut un apel pentru reintegrarea sociala a romanului. In urma acestei aparitii televizate, Racz a primit o oferta de lucru de la faimosul hotel Majestic din Roma, din partea unuia dintre cei mai apreciati bucatari italieni, Filippo La Mantia.  

Cei doi romani, Karol Racz si Alexandru Isztoika Loyos au fost arestati, fiind acuzati de violarea unei adolescente italiene in varsta de 14 ani, in parcul Caffarella din Roma. In urma testelor ADN insa, romanii au fost gasiti nevinovati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea