Social

# ajutoare sociale #majorare ajutoare sociale #ajutoare sociale majorate #1 iulie

Ajutoarele sociale vor fi majorate de la 1 iulie

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, dupa o reuniune cu reprezentantii Bancii Mondiale ca, incepand cu data de 1 iulie, Guvernul va creste venitul garantat si ajutorul social pentru familiile nevoiase.

Astfel, incepand cu luna iulie, venitul minim garantat va fi majorat, in medie, cu 8,5% si cu pana la 4,5% pana la 1 ianuarie 2014. Aceasta majorare a venitului minim garantat si a alocatiei de sustinere a familiei este estimata pentru al doilea semestru din 2013 la circa 200 de milioane de euro. Alocatia pentru sustinerea familiei va fi majorata intr-o singura transa.

Bugetul pentru majorarea ajutoarelor sociale va fi asigurat din taxarea producatorilor de energie pentru veniturile suplimentare pe care acestia le obtin in urma liberalizarii preturilor.

"Lucram impreuna cu Banca Mondiala la moderinizarea programelor de asistenta sociala. Incepand cu 1 iulie suntem capabili de a majora ajutoarele sociale pentru a compensa cresterea preturilor la energie. Astfel, venitul minim garantat va creste in medie cu 13%, in doua transe, iar alocatia pentru sustinerea familiei va creste in medie cu 30%", a anuntat premierul Victor Ponta.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea