Social

#Bacalaureat 2011 #facultate #bacalaureat #inscriere facultate # examen bacalaureat #promovare bac # absolvent liceu

Ai picat bacalaureatul? Sunt sanse sa te poti inscrie la facultate!

Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat din acest an ar putea totusi sa urmeze studii universitare, informeaza gandul.info.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, miercuri, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, un proiect de modificare a Legii Educatiei. Proiectul stipuleaza ca toti absolventii care nu au obtinut nota de trecere la toate probele, dar care au obtinut o medie de minimum 7, sa poata sa se inscrie in toamna acestui an la ce facultate doresc, astfel incat pana la examenul de BAC din 2012 sa beneficieze de un an pregatitor.

Dupa parcurgerea acestei etape, elevii vor sustine din nou examenul de bacalaureat , iar in cazul in care il vor promova li se vor echivala creditele de studiu si vor putea trece direct in anul doi de facultate.

In schimb, daca nu vor reusi sa promoveze examenul nici in vara anului 2012, elevii vor mai ai avea o singura varianta: inscrierea la cursurile unor scoli postliceale .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea