Social

#ioan botis #intretinere #masina

Ai masina scumpa? Nu mai primesti subventie la caldura!

Subventiile la caldura nu vor fi acordate persoanelor care au o casa de vacanta sau un automobil cu o capacitate cilindrica mai mare de 1600 centimetri cubi.

Ministrul muncii , Ioan Botis , vrea ca ajutoarele de incalzire sa ajunga la familiile care au nevoie de ele - cei care au un venit mediu lunar mai mic de 615 lei pe membru de familie.

 "Venim cu o noua filosofie pe acordarea de ajutoare si vorbim de doua tipuri de abordare legate de testarile de venituri si testarile de mijloace. Aceste testari reprezinta nucleul fundamental al noului Cod de asistenta sociala ", a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis, citat de Evenimentul Zilei.

Actul normativ care reglementeaza subventiile a fost aprobat de Guvern, iar cei care detin un microbuz, autobuz sau autoturism cu capacitate cilindrica mai mare de 1600 centimetri cubi au fost exclusi.

"Peste 10% din familiile care au primit ajutoare de incalzire ar putea sa nu se mai incadreze in noile teste", a mai spus ministrul Muncii.

Persoanele care solicita acordarea ajutorului de incalzire vor completa o lista cu bunurile si mijloacele detinute in proprietate, document care va fi ulterior verificat, prin sondaj.

Primariile si serviciul public de asistenta sociala vor fi obligate sa efectueze anchete sociale pentru verificarea datelor din declaratiile celor care primesc subventia pentru caldura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea