Social

Agresiune cu inspectorul Alexe in scoala

Seful interimar al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Gheorghe Alexe, se afla chiar la Scoala Centrala in momentul in care a fost injunghiata acolo o eleva. El a demis-o pe directoarea scolii. Acum, Ministerul Educatiei il pedepseste. I-a respins deja dosarul pentru participare la concursul de inspectori generali, dar este sustinut de PNL Bucuresti.

Gheorghe Alexe sustine demiterea Svetlanei Bodnaras, directoarea de la Scoala Centrala, cu toate ca, in momentul incidentului, el avea o sedinta cu adjunctii chiar in incinta scolii. Nu am observat nimic neobisnuit. Era o masina a Politiei pe trotuar, dar acolo opresc multe masini. Eu am aflat despre incident tirziu, dupa prinz, cind secretarul de stat, Paloma Petrescu, m-a sunat sa intrebe daca a fost un incident cu un profesor, a spus Alexe, seful ISMB. Inspectorul-sef o acuza pe directoarea Svetlana Bodnaras ca nu l-a anuntat de accident, desi, in momentul plecarii din scoala, Alexe a vazut-o dind declaratii la politie. Eu eram in birou atunci cind domnul Gheorghe Alexe a intrat sa-si ia haina si m-a vazut ca dau o declaratie la politie. E imposibil ca nici unul dintre inspectori sa nu fi vazut politia si ambulanta, spune Svetlana Bodnaras, directoarea Scolii Centrale.

Alexe e aparat politic

Gheorghe Alexe va fi penalizat pentru neatentie . Aceasta este parerea Ministerului Educatiei. Inspectoratul a actionat foarte tirziu. Era imposibil sa nu afle de incident, dar au considerat ca este vineri si nu este nici o nenorocire. Nu i-a mirat deloc ca este politia la Scoala Centrala, spune Paloma Petrescu, secretarul de stat din cadrul Ministerului. Alexe a fost numit ca inspector interimar la propunerea si insistentele lui Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti. Concursul pentru inspectori va avea loc peste o saptamina. Gheorghe Alexe oricum nu indeplineste conditiile de concurs, asa ca nu va mai ramine prea mult timp seful inspectoratului, spune Paloma Petrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, care i-a respins deja lui Alexe dosarul de candidatura.

Presedintele PNL Bucuresti recunoaste ca partidul l-a propus inca din martie ca inspector pe Gheorghe Alexe. Paloma Petrescu i-a respins deja dosarul de participare, dar e un motiv ridicol ca nu indeplineste conditiile de virsta privind ducerea mandatului pina la capat, spune Ludovic Orban.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea