Social

#imigranti spatiul Schengen #spatiul schengen #aflux imigranti #imigranti ungaria #imigranti

Aflux urias de refugiati din Siria la granita Romaniei: 3000 de oameni pe zi!

Peste 300.000 de refugiati sau solicitanti de azil au intrat pe teritoriul Macedoniei de la inceputul anului, cu destinatia Europa Occidentala, fugind din fata conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa, dar si din Asia. Acest aflux de imigranti se indreapta catre Ungaria, care se asteapta ca peste 3000 de oameni sa intre zilnic pe teritoriul tarii.

Potrivit mediafax.ro, aproximativ 181.500 au ajuns in Uniunea Europeana (UE) prin Grecia, iar 108.500 prin Italia.

Toti imigrantii care vin dinspre Grecia urmaresc sa ajunga in spatiul Schengen - prin Ungaria, dupa ce traverseaza Macedonia si apoi Serbia, o situatie care accenteaza tensiunile din aceste tari. Aproximativ 10.000 de refugiati, dintre care o treime sunt femei si copii, au patruns pe teritoriul macedonean in weekend, iar autoritatile din acest stat au recunoscut ca sunt depasite de aflux.

"Se prezinta in grupuri de cate 300 sau 400 si calatoresc cu trenuri si autocare catre Serbia. Preconizam ca acest aflux pe aceasta ruta de tranzit sa continue in ritm de cate 3.000 de persoane pe zi. Nu preconizam o dminuare a acestui flux de persoane in urmatoarele luni, atat timp cat va fi vreme frumoasa, iar oamenii vor fi in masura sa traverseze Mediterana.", a declarat Melissa Fleming, o purtatoare de cuvant a inaltului Comisariat ONU pentru refugiati (UNHCR), pentru mediafax.ro.

Aceasta situatie alimenteaza tensiunile dintre statele membre UE. Ungaria, care a inceput sa ridice un gard de 175 de kilometri lungime, la frontiera cu Serbia, le reproseaza partenerilor sai ca nu fac suficient sa o ajute.

Ungaria este o etapa decisiva in periplul imigrantilor, deoarece este prima tara din spatiul Schengen, deci ultima frontiera de trecut inainte de a ajunge in tari din Europa Occidentala.

Ridicarea unui gard de catre autoritatile unguresti a accelerat, se pare, fluxul celor sosesc si care se tem ca, odata ridicat gardul, va deveni dificil sa intre in spatiul Schengen.

Comisia Europeana si-a exprimat in mod clar dezacordul fata de decizia Ungariei de a ridica gardul de la frontiera, dar nicio sanctiune nu vizeaza Budapesta.

In egala masura de ingrijorata, Bulgaria a anuntat ca-si va consolida controalele cu trupe militare la frontiera cu Macedonia, mai precizeaza mediafax.ro.

 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea