Social

#card #furt #telefon

Afla numarul unic de urgenta pentru pierderea sau furtul cardului bancar

Posesorii de carduri BCR, BRD, Banca Transilvania , ING Bank , Bancpost si CEC Bank pot raporta pierderea sau furtul acestora la numarul unic de urgenta 021.CARDURI, care poate fi apelat din tara si din strainatate.

Cele sase banci au lansat de la 1 septembrie numarul unic de urgenta 021.CARDURI (021.227.38.74) care functioneaza 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Posesorii de carduri pierdute sau furate emise de bancile implicate in proiect pot suna din orice retea pentru a cere blocarea cardului.

"Celelalte banci nu sunt obligate sa participe la acest sistem. Este un serviciu comercial la care pot opta, daca doresc, dar pana acum nu si-au manifestat intentia", au declarat pentru Gandul reprezentantii Transfond, institutia care a pus la dispozitie linia telefonica .

Clientii care suna la numarul unic vor fi intampinati de un robot si vor putea alege limba, banca si natura incidentului, pierdere sau furt, inainte de a fi directionati catre operatorul bancii emitente.

Linia telefonica poate fi accesata si din strainatate, la tarifele din reteaua Romtelecom. Reprezentantii Transford au explicat ca nu au ales un numar verde de tip 0800 pentru ca acesta nu ar fi putut fi apelat din strainatate.

BCR, BRD, Banca Transilvania, ING Bank, Bancpost si CEC Bank acopera impreuna 70% din piata de carduri bancare din Romania.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea