Social

#opc #oferta #banca.

Afla cum pacalesc bancile clientii

Oficiul pentru Protectia Consumatorilor a prins bancile cu ocaua mica. Dupa verificarea a 13 banci la nivel national, opt dintre ele au fost amendate pentru nereguli in relatia cu clientii.

Cele opt banci sanctionate de inspectorii OPC , toate din Bucuresti, au platit amenzi totale de 79.000 lei (circa 19.000 de euro).

Litere prea mici pentru a putea fi citite si taxe si comisioane despre care clientul nu era informat, acestea au fost neregulile cele mai des intalnite la bancile verificate.

Inspectorii au mai descoperit existenta unor comisioane de retragere la scadenta , care nu erau mentionate in contract, si prevederi care impun clientului sa anunte banca in prealabil despre retragerea unor sume mari de bani din cont, cu toate ca nu a fost informat despre asta la semnarea actelor.

Una dintre bancile verificate a primit amenzi si la sucursalele din Cluj si Sibiu pentru ca, in contractele de depozitare/ economisire , lipseau informatii clare si precise cu privire la taxele si comisioanele care se aplica in cazul retragerilor sumelor inainte sau dupa termenul scadent.

"Putem concluziona ca exista deficiente in ceea ce priveste informarea corecta a consumatorilor. Sunt banci care omit sa prezinte in oferte sau chiar in contracte toate costurile asociate serviciului prestat. Serviciile financiare sunt un domeniu sensibil si dorim sa eliminam acele ambiguitati ce pot submina increderea consumatorilor. Astfel de actiuni de control vor avea loc si in perioada urmatoare", a declarat, pentru Gandul, Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea