Social

#credit #rata #banca.

Afla cum iti poti reduce rata la banca

Romanii cu dificultati de rambursare a creditelor sunt invitati de angajatii din banci la dialog. Bancile sunt dispuse sa acorde anumite concesii celor care nu isi mai pot plati ratele din cauza micsorarii veniturilor.

Solutiile pentru romanii care au probleme cu ratele sunt reesalonarea, refinantarea sau obtinerea unei perioade de gratie din partea bancii.

Daca banca ii ofera clientului o perioada de gratie , acesta va intrerupe temporar plata ratelor , insa va achita in continuare dobanda si comisionale.

"Clientul poate solicita extinderea perioadei de rambursare sau schimbarea valutei creditului. Bancile ofera si o solutie pe termen scurt, prin care clientii fara restante o pot solicita, in anumite conditii, amanarea platii unei rate lunare, care va fi achitata la sfarsitul creditului, impreuna cu ultima rata", a declarat Eliza Erhan, director in cadrul Millennium Bank , pentru Evenimentul Zilei.

Bancile sunt dispuse sa-si pasuiasca clientii doar de trei ori printr-o perioada de gratie pe durata rambursarii unui credit.

Refinantarea

O alta solutie pentru cei in dificultate de plata este si asigurare de timp, numai ca suma este mai mica", a explicat vicepresedintele CEC, Mirela Iovu.

Institutiile de creditare sunt, de multe ori, dispuse sa ofere clientilor optiuni de refinantare , pentru ca acestia sa nu apeleze la alta banca.

Reesalonarea

Ratele pot scadea si printr-o reesalonare a datoriei, care va avea ca rezultat o rata lunara mai mica, dar o datorie mai lunga.

"Pentru ca angajatii din sectorul de stat reprezinta un segment de clienti important pentru noi, vom analiza cu atentie cazurile angajatilor din acest sector care se pot confrunta cu dificultati de rambursare", a declarat Murat Atay, director general al Garanti Bank", pentru Evenimentul Zilei.

Plateste rata in 90 de zile sau mergi la banca

O rata neplatita timp de 90 de zile are ca efect intrarea in baza de date a Biroului de Credit, lucru care scade puternic sansele de a putea contracta un alt credit in urmatorii ani. Bancherii sfatuiesc clientii sa mearga la banca pentru a gasi solutii de scadere a ratelor care sa fie benefice pentru ambele parti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea