Social

#inundatii #alimente #preturi

Afla cu cat va creste pretul alimentelor dupa inundatii

Inundatiile catastrofale au distrus pana acum mai mult de 15% din culturile de cereale din Romania. Agricultorii spun ca pretul alimentelor va creste in curand.

Ploile, grindina si furtunile au devastat 232.126 de hectare de terenuri cultivate in special cu grau, porumb si floarea-soarelui. Suprafata cultivata in acest an este de sapte milioane de hectare in Romania.

Pretul alimentelor va creste cu aproximativ 8%, potrivit prognozelor agricultorilor.

"In urmatoarele saptamani vom asista la o scumpire a produselor agricole cu aproximativ 8% din cauza faptului ca sute de hectare cu diferite culturi au fost compromise. La aceasta catastrofa naturala se adauga lipsa subventiilor pentru acest an", a declarat Stefan Niculae, presedintele federatiei Agrostar , citat de Adevarul.

"Alternativa este importul de cereale, iar dupa cum evolueaza cursul leu-euro, se va scumpi tot in acest an", a declarat Nicolae Sitaru, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli.

Pretul alimentelor a fost deja afectat de cresterea TVA, astfel ca el ar putea creste in curand cu 10% fata de lunile trecute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea