Social

#greva #sindicate #bugetari

Afla ce bugetari intra in greva azi si pentru cat timp

Greva generala incepe astazi pentru profesori si functionarii din administratie. Medicii si angajatii serviciilor de transport sustin si ei initiativa, dar vor fi in greva numai o zi. 

Chiar daca profesorii au declansat greva pe termen nelimitat, ministerul Educatiei sustine ca examenele se vor sustine in majoritatea centrelor. 

Administratia este, in schimb, complet paralizata. Functionarii vor inchide peste 300 din cele 345 de institutii in care lucreaza. Administratia locala va oferi insa servicii ce nu pot fi amanate.

"Sunt activitati minimale ce trebuie sa se desfasoare in bune conditii. Se nasc copii, oamenii se casatoresc si mai si mor. Nu pot sa stau cu mortul pe masa pentru ca e greva", a explicat pentru Adevarul primarul din Braila, Aurel Simionescu.

Doar 3.500 de politisti de la serviciul comunitar si de la vami intra in greva, dar demersul lor este sprijinit de colegii lor care vor purta banderole tricolore.

Angajatii din reteaua sanitara intra si ei in greva de solidarotate pentru o zi. Singurele servicii care vor functiona sunt camerele de garda si ambulantele. Interventiile chirurgicale vor fi reprogramate in cazul in care amanarea lor nu pune in pericol viata pacientilor.

Marti, 1 iunie , vor presta circa 15% din angajatii RATB si mai multe linii de autobuze nu vor circula la capacitatea normala. Angajatii Metrorex intra si ei in greva de solidaritate pentru o zi. Metroul va circula de 1 iunie doar dupa ora 16:00.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea