Social

#regim #alimentatie #calorii

Afla ce alimente ascund sute de kilocalorii

Alimentele cu continut ridicat de sodiu, ulei si zahar sunt cele mai periculoase pentru silueta. Ketchup-ul, maioneza si mierea "ascund" sute de kilocalorii.

O cura de slabire in care sunt folosite si condimente are sanse mult mai mici sa duca la efectele dorite. Condimentele cele mai daunatoare sunt cele pe care le folosim fara sa ne gandim la calorii.

Ketchup-ul, folosit la paste, pizza, cartofi prajiti , sandwich-uri, are un con­tinut ridicat de sodiu si zahar. Nutritionistii recomanda sosurile de rosii preparate in casa.

"Zaharul este un glucid rapid care, in afara de aportul caloric energetic, nu con­tine niciun element nutritiv. Acesta are calorii "goale", iar organismul nostru poate sa functioneze perfect fara niciun gram de zahar", a explicat medicul nutri­tionist antiseptice .

Doza optima zilnica de sare este doar de 5 grame, dar unii romanii ajung sa manance si de patru ori mai multa. "Nu luam in considerare si faptul ca sarea este "ascunsa" in toate alimentele, pentru ca exista sare pana si in fruc­te", subliniaza Mihaela Bilic . Mai mult, nutritionistii spun ca persoanele care mananca sarat sunt predispuse la retentie de apa , astfel apare efectul "ne ingrasam band apa".

Mierea, mai multe calorii ca zaharul

Zaharul este un alt aliment despre care nutritionistii recomanda spun ca trebuie consumat in cantitati cat mai mici. Combinatia de zahar cu grasime, din alimente ca untul, margarina, laptele, faina, le transforma in alimente cu aport caloric foarte mare, spune dr. Bilic in Gandul.

Chiar daca mierea este recunoscuta pentru proprietatile antibacteriene, aceasta are un continut caloric mult mai ridicat ca zaharul. Daca o lingurita de zahar contine 15 kilocalorii, una de miere aduce un aport de 65 kilocalorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea