Painea pe care romanii o consuma in fiecare zi contine foarte multe E-uri, lucru constatat si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).
Desi painea ar trebui sa contina apa, faina, drojdie si sare, in realitate aceasta are nu mai putin de 34 de aditivi alimetari. Nutritionistii ne recomanda sa mancam paine cu moderatie, deoarece acesti aditivi cauzeaza probleme la nivelul rinichilor, unele E-uri fiind chiar cancerigene.
Despre E-urile care pun in pericol santatea romanilor vorbeste so Gheorghe Mencinicospchi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
"Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata , varsaturi , diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat", a declarat Mencinicospchi.
In alimentul de baza al romanilor se mai gasesc cisteina, glutationul si sulfatul de sodiu.
#e-uri #paine #e-uri paine #ingrediente paine
Afla cate E-uri contine painea pe care o consumi zilnic!
Afla cate E-uri contine painea pe care o consumi zilnic! Painea pe care romanii o consuma in fiecare zi contine foarte multe E-uri, lucru constatat si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).- 2012-03-19 2012-03-19
Articole din social
Cauta-ti perechea