Social

#anvelope de iarna #amenda #soferi

Afla cat vor fi amenzile pentru cei ce nu folosesc anvelope de iarna

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a lansat in dezbatere publica proiectul prin care le de devin obligatorii de la 1 noiembrie 2011. Afla care vor fi amenzile.

Incepand cu iarna urmatoare, soferii romani vor fi obligati sa circule cu dupa data de 1 noiembrie, potrivit proiectului inceput in 2010, dar amanat cu un an.

Circulatia fara  anvelope de iarna sau fara pe portiunile acoperite de zapada, gheata sau polei va fi considerata . Soferii care nu se conformeaza vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii.

Amenzile incluse in proiectul de lege variaza intre 2500 si 4000 de lei. Soferii care nu folosesc si cheltuielile de degajare a circulatiei si elementele de drum distruse, potrivit Realitatea.net.

Soferii care circula cu lanturi pe roti in zonele unde nu mai este zapada pe carosabil, vor primi aceeasi amenda ca cei care nu folosesc Anvelope de iarna in portiunile cu gheata sau zapada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea