Social

#card de sanatate #asigurari sanatate #servicii medicale

Afla cat va costa cardul national de sanatate

Ministrul Sanatatii, sanatate .

Potrivit ministrului, cardul national de sanatate va costa aproximativ 2 euro . Suma exacta va putea fi stabilita abia dupa ce Imprimeria Nationala va desfasura achizitiile publice necesare.

Attila a mai spus ca romanii vor plati contravaloarea cardului doar in momentul in care il vor primi.

"Cardul national de sanatate va fi undeva in jurul valorii de 2 euro. Nu este, din punctul nostru de vedere, o suma exagerata, dar suma exacta urmeaza sa fie stabilita in urma procedurilor de achizitie publica pe care le deruleaza Imprimeria Nationala", a declarat Cseke Attila, citat de Adevarul.

Odata implementat, cardul national de sanatate va trebui purtat permanent de catre asigurat. In cazul in care asiguratii nu pot prezenta cardul, ei vor putea beneficia doar de servicii medicale de urgenta.

Cipul din cardul de sanatate va stoca toate informatiile necesare identificarii proprietarului si alte informatii relevante.

Pe card se pot stoca date privind diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguina si Rh, inregistrarea numarului de solicitari de servicii medicale prin codul furnizorului, dovada achitarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, status asigurat: sanatos sau bolnav cronic, status donor organe, precum si alerte speciale: tratamente speciale, proteze, dar si informatii despre medicul de familie: nume, prenume, date contact sau despre coasigurati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea