Social

#cutremur # cutremur vrancea #judete vulnerabile #cutremur mare vrancea

Afla care sunt judetele cele mai vulnerabile in cazul unui cutremur mare in Vrancea!

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a impartit judecetele Romaniei in trei categorii, in functie de vulnerabilitatea in fata unui cutremur de amploare in zona Vrancea .

Exista categoriile A, B si C. Cele mai expuse judete in cazul unui seism mare sunt cele din categoria C. In aceasta categorie este inclus municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Covasna, Dambovita, Galati, Ialomita , Prahova, Vaslui si Vrancea.

In clasele A si B se afla celelalte judete. Cel mai mic risc in caz de cutremur il reprezinta cateva judete din Transilvania.

In cazul in care in Romania s-ar produce un cutremur identic cu cel din martie 1977, valoarea totala a daunelor inrergistrata in judetele din clasa C ar putea fi de aproximativ 163 de milioane de euro, adica aproape 86% din volumul total al daunelor estimat la nivelul Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea