Social

Afisele UDMR, contestate de PRM

PRM a sesizat biroul electoral Municipal ( BEM ) Cluj-Napoca si Biroul Electoral Judetean (BEJ) Cluj cu privire la afisele electorale ale UDMR, pe care le considera ilegale.

Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ieri ca a sesizat BEM si BEJ privitor la afisele electorale ale UDMR si a cerut indepartarea imediata a acestora pe motiv ca ele contin culorile drapelului Ungariei, rosu, alb si verde, iar numele municipiului Cluj-Napoca este scris in maghiara, Kolozsvar, denumire folosita in timpul ocupatiei horthyste.

PRM a solicitat astfel interzicerea reproducerii unor astfel de afise in presa locala si sanctionarea primarilor care au acceptat si tolerat incalcarea prevederilor legale privind afisajul electoral. „Pe afisele respective nu este scris nimic in limba romana. Ne aflam in Romania, in inima Ardealului, la Cluj-Napoca, si cetatenii romani nu pot sa citeasca ce scrie pe ele“, a spus ieri Funar. (continuarea in Monitorul de Cluj)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Monitorul de Cluj

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea