Social

Aeroportul 'Transilvania' va deveni de interes national

Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta prin care Aeroportul "Transilvania" sa devina institutie de interes national , a declarat marti ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, transmite corespondentul ROMPRES.

"Sper ca e o veste buna faptul ca saptamana aceasta intra deja in sedinta de Guvern o ordonanta prin care Aeroportul 'Transilvania' Targu Mures sa intre in lista cu aeroporturi de interes national", a spus Borbely, in conferinta de presa organizata la Targu Mures. Ministrul a precizat ca, in mod nejustificat, in 2003, cand s-a intocmit lista cu aeroporturi de interes national, care pot sa beneficieze de fonduri de la Uniunea Europeana si fonduri mai mari de la bugetul de stat, cel din Targu Mures a fost omis. "Atunci nu am reusit cu tot lobby-ul pe care l-am facut sa il cuprindem.

Este o ordonanta care asteapta ultima semnatura azi sau maine (n.r marti sau miercuri), ca sa fie inclus din nou in lista acelor aeroporturi. Dupa ce ordonanta se va aproba, va fi inclus alaturi de celelalte 12 aeroporturi, care in momentul actual sunt considerate de interes strategic national", a sustinut ministrul. El a precizat ca acest lucru va permite ca Aeroportul "Transilvania" sa primeasca inclusiv fonduri de la Ministrul Transporturilor, chiar incepand din acest an.

"Se fac acele dotari cu balizaj, care pana la sfarsitul anului vor fi executate de ROMATSA . Aceasta va permite aterizarea sau decolarea avioanelor chiar daca vizibilitatea este de 60 de metri. Am discutat sa cu Consiliul Judetean si cel putin patru milioane de lei vor fi alocati din rezerva Guvernului, in saptamanile viitoare, pentru investitiile necesare", a mai aratat ministrul.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea