Social

#aeroport baneasa #aeroport aurel vlaicu # risc seismic #risc seismic aeroport #consolidare aeroport baneasa

Aeroportul Baneasa a fost incadrat in clasa I de risc seismic

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat ca imobilele aeroportului Aurel Vlaicu (fostul Baneasa) din Capitala, cu exceptia Terminalului de Aviatie Generala, au fost incadrate in casa de risc seismic I si ca acestea au nevoie de lucrari de consolidare.

Prima etapa a procesului de modernizarea a infrastructurii aeroportului Aurel Vlaicu a fost finalizata la finele lui 2011, prin modernizarea Terminalului de Aviatie Generala.

In urmatoarea etapa vor fi modernizate alte trei corpuri din cladire (Corp "A", Corp "B" si Rotonda), care in prezent sunt folosite la procesarea traficului low-cost.

"In faza preliminara a acestei etape a fost efectuata o expertiza tehnica a celor trei corpuri de cladire, finalizata in februarie 2012, in urma careia a rezultat incadrarea acestora in clasa de risc seismic 1. In consecinta, au fost luate o serie de masuri prevazute de legislatia in vigoare, respectiv anuntarea autoritatilor (Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului , Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Primaria Capitalei, Inspectoratul de Stat in Constructii) precum si demararea procesului de consolidare", potrivit unui comunicat CNAB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea