Social

#calculatoare #ecdl #ecdl.ro #permis ecdl

Tu stii sa folosesti computerul? Obtine Permisul ECDL!

Detinerea unor competente de utilizare a calculatorului este esentiala intr-o lume cu un avans tehnologic ametitor. Pentru a-ti spori sansele in cariera, pe plan local sau international, certificarea acestor abilitati devine foarte importanta. Tu stii sa folosesti computerul? Indiferent de raspuns, atestarea competentelor tale se face intr-un singur fel: prin obtinerea Permisului european de conducere a computerului ( ECDL ).

Creat de CEPIS ( Consiliul European al Societatilor Informatice Profesionale), ECDL este un standard de certificare a competentelor privind utilizarea calculatorului, recunoscut la nivel mondial. Pana in momentul de fata, mai bine de 11 milioane de oameni s-au inscris in programul European Computer Driving Licence, acesta fiind prezent in 148 de tari din lumea intreaga. La nivel global, ECDL este cunoscut ca ICDL - International Computer Driving Licence.

Data fiind raspandirea si recunoasterea de care se bucura, Permisul european de conducere a computerului ofera un avantaj net detinatorilor sai, pe o piata a locurilor de munca din ce in ce mai competitiva. Valabil atat in tara, cat si in strainatate, ECDL se adreseaza unui public numeros, de varste diferite, si se pliaza pe nevoile fiecarei persoane care urmareste obtinerea Permisului.

Mai concret, certificarile ECDL din portfoliul ECDL ROMANIAsunt adaptate nivelului si aspiratiilor fiecarui candidat, de la nivel incepator pana la nivel avansat si specialist, si atesta, in urma sustinerii examenelor si a obtinerii diplomelor, ca detinatorii au cunostinte despre Tehnologia Informatiei, astfel incat sa poata folosi in mod eficient calculatorul si aplicatiile de calcul.

De ce ai avea in vedere obtinerea Permisului european de conducere a computerului? Detinerea Permisului ECDL implica o serie de avantaje importante, atat pe plan profesional, cat si personal. Astfel, obtinerea unei certificari recunoscute international iti largeste orizontul profesional, permitandu-ti sa ai acces si la joburi in afara tarii. De asemenea, odata detinute o serie de competente in domeniul IT, acestea iti vor folosi pentru a avansa pe scara ierarhica si pentru a obtine, implicit, un salariu mai bun. Pe plan personal, dobandirea unor cunostinte noi, valoroase, contribuie la consolidarea increderii in fortele proprii si cresterea motivatiei.

Cea mai raspandita certificare ECDL la nivel international este Permisul ECDL Complet. Acesta presupune absolvirea a 7 module in maxim 3 ani de la sustinerea primului examen. La final, certificarea dobandita va putea fi folosita pe o perioada nedeterminata .

Daca Permisul ECDL iti este necesar inainte de absolvirea celor 7 module, poti opta pentru Permisul ECDL Start, care implica promovarea a 4 module.

Esti interesat de obtinerea Permisului european de conducere a computerului? Nu trebuie decat sa intri pe ecdl.org.ro si sa te inscrii in program!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea