Social

#adrian streinu-cercel #gripa porcina #virgil paunescu

Adrian Streinu-Cercel si-a dat demisia de la Ministerul Sanatatii

Adrian Streinu-Cercel a demisionat din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii dupa audieri in Comisia de Sanatate a Parlamentului.

Criticile la adresa modului in care secretarul de stat a gestionat gripa porcina ar fi fost motivul pentru care Streinu Cercel a parasit functia la mai putin de o luna de la numire.

Secretarul de stat a fost criticat astazi de Virgil Paunescu , consilier prezidential pe sanatate, care a spus ca Streinu-Cercel induce panica in randul populatiei prin declaratiile sale. Consilierul sustine ca situatia vaccinului anti-viral este buna si ca totul este sub control.

"Atat de la Ministerul Sanatatii cat si de la institutul cantacuzino am primit in scris ca exista in stoc 1.300.000 de doze de vaccin . Problema care ramane cu acest vaccin e ca are nevoie de autorizatie de la Agentia Medicamentului, care a dat initial ca data de eliberare a autorizatiei data de 26 noiembrie. De a doua zi dupa eliberarea autorizatiei poate incepe vaccinarea", a explicat Paunescu la Realitatea FM.

Declaratiile consilierului au fost intarite chiar de presedinte, care a explicat ca nu exista o criza a vaccinurilor in Romania si ca a preferat sa nu importe la un pret de zece ori mai mare in conditiile in care Institutul Cantacuzino a produs peste un milion de doze.

"M-a alertat declaratia secretarului de stat Streinu-Cercel, care pravalea apocalipsa peste Romania si impunea importul imediat de vaccin antigripal . Romania nu va importa niciun vaccin, avem in acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar in zece zile putem avea inca un milion. Doar opt tari din Europa produc acest vaccin, iar Romania este una dintre ele", a spusTraian Basescu, citat de Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea