Social

#valul patru #val pandemic #pandemie #adrian streinu-cercel

Adrian Streinu-Cercel: "Pandemia nu se termina cu valul 4"

Profesorul Adrian Streinu-Cercel face previziuni sumbre in ceea ce priveste pandemia de coronavirus. Acesta sustine ca pandemia nu se va incheia o data cu valul patru ci va continua si anul urmator, cel putin. Potrivit medicului, vor urma cel putin inca doua valuri pandemice ce vor fi provocate de alte variante ale coronavirusului. 

 

"Nu este problema daca vine sau nu al patrulea val, pentru ca al patrulea val este in momentul de fata in fata noastra. Faptul ca Terapie Intensiva au inceput sa se adune pacientii, denota clar acest lucru. Practic, pacientii care sunt in Terapie Intensiva reprezinta acel procent de 5% de cazuri severe si daca facem calculul inapoi, o sa vedeti cate cazuri sunt in realitate, in spatele acestui procent de 5%, deci a numarului de pacienti care sunt in Terapia Intensiva.

Terapiile Intensive incep sa fie aglomerate si din pacate, noi functionam exact cu acelasi personal pe care l-am avut si in urma cu 8 luni, si in urma cu 1 an, si in urma cu 1 an si 8 luni.

Practic, aici trebuia sa facem o mica dezvoltare, in sensul sa dam posibilitatea unor specialitati colterale, sa isi faca o dezvoltare pe Terapie Intensiva, in asa fel incat sa putem face fata urmatoarelor valuri, pentru ca noi vorbim acum  de valul 4, dar trebuie sa fim cat se poate de constienti ca pandemia nu se termina cu valul 4 si urmeaza inca cel putin inca doua valuri de aici incolo, categoric, cu alte variante.

Atata timp cat lumea nu intelege sa se vaccineze in asa fel incat sa puna stop propagarii acestui virus, virusul pe masura ce trece de la o persoana la alta, el va capata noi valente si va face noi mutatii, iar alte noi mutatii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi", a spus Adrian Streinu-Cercel la o televiziune de stiri.

Sursa foto: edupedu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea