Social

#covid-19 #pandemie #studii #adrian streinu-cercel

Adrian Streinu-Cercel, despre studiile care spun ca pe 20 august se va termina pandemia de COVID: "Sunt niste date"

Managerul Institutului "Matei Bals," Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre un studiu al specialistilor care spune ca pe 20 august se va termina pandemia de coronavirus.

Este o cercetare realizata de spcialistii de la Universitatea din Singapore.

"Cand se va termina COVID-19 pe date? Dau o evaluare, iar pentru România, m-am uitat si eu, spun data de 20 august. Este o eroare. Pur si simplu sunt niste date," a subliniat medicul.

"Statistica poate sa faca absolut ce doreste ea. Problema este ce date foloseste pentru a genera. (...) Organizatia Mondiala a Sanatatii nu-si permite sa dea astfel de date. Ar fi o eroare majora sa dea astfel de date. De ce? Vine un document si spune 20 august. Problema e ce sa o faca lumea cand o sa auda astfel de lucruri? O sa se bucure si o sa-si cumpere bilete. Si pe urma o sa vedem ca aceste lucruri nu se pot pune in practica," a adaugat Streinu-Cercel.

"Inca nu s-a terminat perioada de incubatie dupa Paste"

Referitor la Romania, Adrian Streinu-Cercel a precizat ca, momentan, tara noastra se afla pe o panta ascendenta a epidemiei si nu s-a terminat inca perioada de incubatie dupa Paste.

"Noi, Romania, inca suntem pe panta ascendenta si urmeaza cateva zile de foc, zile libere, daca va fi si vreme buna va exista o tendinta a populatiei sa se aeriseasca putin. Sfatul meu cat se poate de sincer este sa nu se aventureze pentru ca este o zona periculoasa. Inca nu s-a terminat perioada de incubatie dupa Paste. Trebuie sa amanam un varf doi, el va veni oricum," a declarat medicul la Digi24.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea