Social

#parlamentul european #adrian severin #victor ponta

Adrian Severin: "Imi cere Ponta sa demisionez? Dar cine e Ponta?"

Chiar daca liderii grupului socialistilor din Parlamentul European si Victor Ponta , presedintele PSD, i-au cerut demisia, Adrian Severin refuza sa renunte la functia de eurodeputat .

"Raman pe pozitii, nu demisonez. Daca as demisiona, as recunoaste ca sunt vinovat, iar eu sunt nevinovat. Daca voi demisiona, atunci in Parlamentul European nu va mai avea loc nicio ancheta", a declarat Severin , citat de Adevarul.ro.

Victor Ponta, presedintele PSD, i-a dat lui Adrian Severin un termen de 24 de ore, ce exprira azi, pentru a-si depune demisia din partid, insa europarlamentarul este hotarat sa lupte pentru a-si apara onoarea.

"Imi cere Ponta sa demisionez? Dar cine e Ponta? Eu am primit in aceste zile multe SMS-uri si telefoane care imi spun sa nu demisionez. Si mai e ceva: de ce s-a dus PSD sa-l apere pe Constantin Nicolescu, iar pe Adrian Severin, nu? Nu spun sa fi venit Victor Ponta la Bruxelles. Dar macar sa fi cerut o ancheta cinstita in ceea ce ma priveste. Fiindca nu asta doresc, sa fiu judecat. Si de aceea nu plec din Parlamentul European", a mai spus Adrian Severin.

Dupa ce a aflat reactia lui Severin, Ponta s-a resemnat, deoarece mandatul de europarlamentar nu poate fi retras de partid.

"Am discutat cu el, nu vrea sa demisioneze. Ce pot sa fac, sa-l torturez sau ce sa-i fac? Nici grupul socialist, nici PSD nu poate sa-i retraga mandatul", a declarat Ponta, citat de EVZ.ro.

Demisia lui Severin a fost ceruta si de liderul grupului socialistilor europeni, Martin Schulz, si vicepresedintele acestuia, Hannes Swoboda .

"Cred insa ca vasta majoritate a europarlamentarilor ii va arata clar domnului Severin ca prezenta lui nu este bine-venita. Indiferent de ce a facut in trecut, actiunile sale si modul in care a reactionat ulterior sunt inacceptabile. Modul in care a reactionat ii distruge in mod absolut credibilitatea si imaginea, iar asta este foarte rau. Adevarata victima in acest caz este imaginea sa", a continuat Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea