Social

#liste #europarlamentare #adrian severin #psd #pdl

Adrian Severin deschide lista PSD pentru europarlamentare, PDL mai pierde din membri

Listele de candidati pentru europarlamentare se contureaza in aceste zile. Astfel, lista PSD este deschisa de Adrian Severin , in timp ce lista PDL a mai pierdut un nume, respectiv Maria Petre .

Liderul grupului social-democrat din Parlamentul European, Adrian Severin deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, fiind urmat de Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu , Adriana Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Catalin Sorin Ivan, Vorica Dancila, Minodora Cliveti, Aristide Roibu, Viorel Marian Dragomir, Marius Oprescu, al optulea loc fiind inca disponibil. Acest loc a fost motiv de disputa intre presedinta PC Daniela Popa si fostul ministru conservator Codrut Seres, nominalizarea persoanei care va ocupa acest loc urmand a fi luata in colaborare de liderii PSD si PC.

In acest timp, lista de posibili eurodeputati PDL-isti a pierdut un nume. Europarlamentarul PDL Maria Petre va demisiona din partid pentru a candida independenta pentru un nou mandat la Parlamentul European, dupa cum informeaza evz.ro. Petre este nemultumita de faptul ca democrat-liberalii nu au plasat-o decat pe locul 30 pe eurolista, pozitie care este neeligibila. Petre este al doilea candidat independent la europarlamentare, dupa Elena Basescu plecata si ea din PDL.

In ce priveste componenta listei PDL pentru alegerile din iunie, reprezentantii democrat-liberali au anuntat in ultimele luni ca aceasta lista va fi deschisa de prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan. Fostul premierTheodor Stolojan este vazut de liderii PDL ca europarlamentarul cu cea mai buna activitate, dintre potentialii candidati pentru aceste alegeri avand si cea mai buna plasare in sondajele de opinie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea