Social

#nastase #adrian nastase #premier #urmarire penala #matusa tamara #zambaccian

Adrian Nastase va fi urmarit penal in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2"

Dosarele lui Adrian Nastase au primit astazi aviz favorabil urmaririi penale la Camera Deputatilor, anunta Realitatea TV. In aceasta dimineata deputatii s-au reunit pentru a dezbate cererea procurorului general al Romaniei de a permite inceperea urmaririi penale in cazul fostului premier roman, Adrian Nastase, in dosarele " Matusa Tamara " si " Zambaccian 2 ".

Sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor era programata sa dureze doua ore, incepand cu ora 10.00 si sa se incheie cu vot secret cu bile. Conform repoterilor prezenti in sala, sedinta a inceput mai tarziu decat ora stabilita, dupa ce deputatii PSD au purtat o discutie in jurul lui Adrian Nastase.

Pentru a oferi un raspuns cererii procurorului general al Romaniei de a permite inceperea urmaririi penale in cazul lui Nastase, deputatii s-au bazat pe un raport al Comisiei juridice, dar si pe punctele de vedere formulate de reprezentantii PSD din aceasta Comisie.

Votul de astazi a fost primul care s-a desfasurat in baza unei proceduri simplificate, prin care este nevoie de un numar mai mic de voturi pentru aprobarea inceperii urmaririi penale a unui ministru parlamentar. Astfel, conform Realitatea TV, au fost suficiente doar 85 de voturi, in timp ce pana acum era nevoie de cel putin 223. Singura conditie a fost ca, in sala de plen, sa fie prezenti, in momentul votului, cel putin 168 de deputati, pentru ca votul sa poata fi declarat valid.

In urma deciziei deputatilor, procurorii au primit aprobarea Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in doua dosare in care fostul prim-ministru este acuzat de luare si dare de mita si primire de foloase necuvenite , dosare cunoscute sub numele de "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea