Social

#adrian nastase #csm #curtea constitutionala #constitutia #revizuita #traian băsescu

Adrian Nastase: De ce a mintit Traian Basescu la CSM?

Fostul premier Adrian Nastase afirma ca la CSM a fost revizuita Constitutia , fiind abrogat articolul 109, consacrat raspunderii membrilor Guvernului si se intreaba care ar fi motivul pentru care presedintele Traian Basescu a mintit la sedinta de joi.

In postarea intitulata "Astazi, la CSM, a fost revizuita Constitutia", Adrian Nastase precizeaza pe propriul blog ca presedintele tarii, Traian Basescu, in confesiunile sale de joi afirma ca "prin deciziile Parlamentului s-a realizat "o grosolana interferenta in justitie..." si ca "Parlamentul nu este chemat sa judece. Nu este chemat sa decida. Sunt magistratii. Procurorii in faza initiala , judecatorii in faza finala".

In realitate, scrie Adrian Nastase, "conform muschilor Constitutiei (art 109), in cazul ministrilor, "numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor."

Deci, concluzioneaza fostul premier, "conform Constitutiei actuale - aceiasi care i-a acordat imunitate lui Basescu in dosarul 'Flota' - cele doua Camere ale Parlamentului decid pentru ministrii parlamentari daca sunt motive sa inceapa sau nu urmarirea penala impotriva lor. Deci nu procurorii". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea