Social

#sf maria #onomastica #serbare #preafericitul daniel #manastirea techirghiol

Adormirea Maicii Domnului, sarbatorita de Preafericitul Daniel la Manastirea Techirghiol

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va fi prezent, astazi, la manastirea techirghiol cu prilejul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, care este hramul bisericii mari a acestei asezari monahale.

Manastirea Techirghiol este stavropighie patriarhala si se afla sub jurisdictia directa a Patriarhiei Romane. In anul 1928 patriarhul Miron Cristea a infiintat la Techirghiol un sanatoriu preotesc pentru clerul din intreaga tara. Ulterior acest asezamant a devenit manastire asa cum este si in prezent, potrivit NewsIn.

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului este numita popular Sfanta Maria Mare , iar in unele parti din Moldova, Uspenia. Maica Domnului este cea mai inalta sfintenie omeneasca cunoscuta si cinstita de Sfanta Biserica, iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seama dintre sarbatorile ei. Sarbatoarea este pregatita printr-un post de doua saptamani.

Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului este cel mai raspandit hram din Patriarhia Romana. In fiecare oras exista cel putin o biserica care poarta acest hram, iar in fiecare Episcopie se afla cel putin o manastire cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

In fiecare an, la 15 august, in toate porturile si orasele de la mare si de la Dunare, pe toate navele maritime si fluviale, se sarbatoreste si Ziua Marinei Romane, care este si Ziua Fortelor Navale.

Evenimentul, care coincide cu sarbatoarea religioasa Sfanta Maria, considerata ocrotitoarea marinarilor, a fost organizat pentru prima data in 1902. De atunci, cu exceptia perioadei regimului comunist, cand Ziua Marinei era sarbatorita in ultima duminica a lunii iulie, in fiecare an, marinarii isi serbeaza ziua.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea