Social

#adoptii internationale #copii #lege #adoptii #senat

Adoptiile internationale, posibile daca unul dintre soti are cetatenie romana

Senatul a adoptat un proiect de lege care permite posibilitatea adoptiei internationale a copiilor romani daca adoptatorul sau unul din cei doi soti este cetatean roman .

Senatorii au depus mai multe amendamente la Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, extinzand conditiile din prima varianta a legii, propusa de Guvern.

Adoptia internationala va fi permisa, potrivit amendamentelor Senatului, daca adoptatorul este roman, sau copilul va fi adoptat de un cuplu din care unul dintre soti are cetatenie romana .

Adoptia va deveni legala numai dupa o perioada de doi ani, termen in care se poate realiza fie adoptia interna, fie cea facuta de catre rudele pana la gradul IV care domiciliaza in strainatate .

Varianta propusa de Guvern pentru legea adoptiilor internationale permitea doar adoptia de catre rude pana la gradul trei inclusiv.

Adoptia internationala a copilului cu resedinta obisnuita in Romania de catre o persoana sau familie cu resedinta in strainatate poate fi incuviintata, de asemenea, daca adoptatorul cu domiciliul in strainatate este sot al parintelui firesc al copilului, potrivit Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea