Social

Adomnitei sustine ca tezele unice arata nivelul real al pregatirii elevilor

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei , considera ca tezele cu subiect unic reprezinta un lucru foarte bun si cea mai buna metoda pentru a evalua cat mai aproape de realitate nivelul de pregatire al unui elev, in comparatie cu o evaluare unica, transmite corespondentul NewsIn.

„Tezele unice sunt un lucru foarte bun din punctul meu de vedere (…) arata nivelul cat mai real de pregatire al copilului, in comparatie cu o singura evaluare punctuala”, a declarat, joi, la Sfantu-Gheorghe, ministrul Adomnitei.

Acesta a exemplificat prin faptul ca, la o singura evaluare, unii copii pot sa aiba chiar noroc, si sa nimeresca pe subiectul pe care l-au invatat, si altele sa nu le fi invatat, si se claseaza pe locuri mai bune la licee, sau copii foarte buni, care pur si simplu nu aveau o zi buna, sau din cauza emotiei, in acea unica data si definitorie pentru traseul lor educational, n-ar fi reusit sa dea valoare la cat stiu ei cu adevarat, iar nota era mai mica decat pregatirea reala si ducea la un loc mai slab la liceu.

„Din acest punct de vedere, tezele cu subiect unic sunt cea mai buna metoda pe care o puteam gasi pentru a evalua cat mai aproape de realitate nivelul de pregatire al unui elev”, a afirmat Adomnitei.

Tot el spune ca, in cazul in care pachetul de legi pentru educatie va fi aprobat de Parlament in forma depusa  de minister, liceele vor putea sa introduca examene de admitere daca doresc acest lucru. Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a sustin in acest an scolar (2007-2008)  teze cu subiect unic, ce vor inlocui Testele Nationale.

In primavara acestui an, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Covasna (ISJ) aprecia ca, din punctul de vedere al solicitarii psihice, tezele unice sustinute de elevii claselor a VII-a si a VIII-a sunt mult mai complexe pentru elevi, in comparatie cu testele nationale, iar din punctul de vedere al costurilor, acestea sunt de trei ori mai ridicate decat aceeasi testare nationala.

Cristian Adomnitei a vizitat, joi, trei unitati scolare din Sfantu-Gheorghe si un campus universitar in constructie, fiind prezent aici la invitatia deputatului UDMR Antal Arpad .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea