Social

Adomnitei, chemat pentru explicatii la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a cerut luni ministerului Educatiei sa scoata de la proba de romana a bacalaureatului subiectele care nu sunt in concordanta cu programa si a anuntat ca ministrul de resort a fost invitat pentru explicatii la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor.

Fostul ministru al Educatiei a sustinut ca sunt in jur de 12 subiecte la proba orala de la limba romana care n-au nicio legatura cu programa, mai precis, a aratat Andronescu, elevii vor trebui sa comenteze articole de ziare, un discurs al fostului sef al Delegatiei CE, Jonathan Scheele, un raport al unei case de sondaje, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Raportul Tismaneanu sau al comisiei prezidentiale pentru educatie.

Andronescu a cerut ministerului sa renunte la aceste subiecte cat mai repede si a anuntat ca, impreuna cu alti deputati, l-a chemat miercuri pe ministrul Cristian Adomnitei sa dea explicatii la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor. Deputatul a aratat ca ministerul a abandonat texte literare valoroase si le-a inlocuit "cu texte fara valoare care duc cu gandul la politizarea scolii".

Andronescu a mai cerut ministerului sa explice de ce nu a elaborat pana acum standardele de evaluare a competentelor pe baza carora sa existe un proces de evaluare corecta a elevilor pe parcursul unui intreg ciclu scolar.

Vicepresedintele PSD i-a mai cerut lui Adomnitei sa discute cu toti inspectorii judeteni in legatura cu masurile de urmat in conditiile in care scolile sunt marcate de episoade de violenta si promoveaza non-valori.

Mai multe publicatii, dar si reprezentanti ai sindicatelor din invatamant si federatii ale parintilor au criticat in ultimele saptamani subiectele de la proba orala pentru limba romana. In replica, ministerul a sustinut ca este vorba de un atac politic si ca obiectiile sunt total neintemeiate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea