Social

Adomnitei: Am avut foarte multe realizari la conducerea Educatiei

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a declarat, luni, la prezentarea bilantului dupa un an in aceasta functie, ca a avut foarte multe realizari de cand a fost numit, cele mai importante fiind investitiile in infrastructura, superioare celor realizate in intervalul 2004-2007.

"De cand sunt la conducerea ministerului, au fost investite in infrastructura sistemului national de invatamant aproape sapte milioane de lei, adica mai mult decat tot ce s-a facut in perioada 2004-2007", a precizat Adomnitei.

Intre cele mai importante investitii in Educatie din ultimul an se afla, potrivit ministrului, cele din proiectul de informatizare a scolilor. "Pana la mine, s-au derulat patru etape ale acestui proiect, care au vizat realizarea de laboratoare pentru informatica in 4.900 de scoli. In acest moment, cand suntem la etapa a cincea, 8.100 de scoli vor beneficia de fonduri in acelasi scop", a spus ministrul Educatiei.

Cristian Adomnitei a fost numit la conducerea ministerului Educatiei si Cercetarii pe 5 aprilie 2007, odata cu schimbarea mai multor ministri in cabinetul Tariceanu.

In cele 12 luni la sefia Educatiei, ministrul a fost contestat in mai multe randuri de adversarii politici ai PNL si de sindicate, intre criticile aduse lui Adomnitei numarandu-se, in principal, lipsa unei reforme reale a sistemului national de invatamant.  

La alegerile locale care vor avea loc in luna iunie, cristian adomnitei va candida, din partea PNL, pentru functia de primar al municipiului Iasi.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea