Social

#permis auto #autovehicule #cursuri #scoala de soferi #majorat

Adolescentii pot incepe scoala de soferi cu trei luni inainte de majorat

Adolescentii ar putea incepe scoala auto cu trei luni inainte de implinirea varstei de 18 ani. Prevederea figureaza intr-un proiect pentru modificarea Regulamentului de aplicare a legii ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice, supus dezbaterii publice de catre Ministerul Afacerilor Interne.

O alta noutate este faptul ca elevii care urmeaza cursurile scolilor cu profil tehnic auto pot incepe scolile de soferi pentru categoriile B si BE la varsta de 17 ani, astfel incat, la finalizarea studiilor, se se poata angaja imediat, a declarat pentru Mediafax comisarul-sef Mihai Enache, purtatorul de cuvant al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Autovehiculelor (DRPCIV).

De asemenea, elevii acestor scoli care vor sa obtina permise auto pentru categoriile C si CE pot incepe cursurile scolii de soferi la varsta de 17 ani si au dreptul sa se prezinte la examen cand implinesc 18 ani. Totusi, pana la varsta de 21 de ani eu vor putea conduce aceste vehicule exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Sursa foto: adevarul.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea