Social

#admitere liceu #candidati liceu #inscriere liceu #repartizare liceu

Admitere liceu: Toti candidatii inscrisi in a 2-a etapa au fost admisi

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a anuntat, luni, ca toti cei 282 de candidati inscrisi in cea de-a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a 9-a au fost admisi la liceu, 98,69 dintre ei la prima optiume.

In cadrul acestei etape au fost distribuiti elevii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii respinsi de liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si cei care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna.

Repartizarea candidatilor s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile trecute in fisa de inscriere. Media de admitere reprezinta media aritmetica intre nota obtinuta la examenul de evaluare natioanala si media generala a anilor de gimnaziu.

Potrivit ierarhiei alcatuie pe baza ultimei medii de admitere, pe primul loc se afla Colegiul National Sf. Sava" din Capitala, care, la specializarea Matematica-Informatica, a avut ultima medie 9,93. Pe urmatoarele doua locuri se afla Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta (9,92) si Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova (9,91).

Foto: actualitateaprahoveana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea