Social

Adio ANL la Cluj!

Criza de terenuri pentru constructii aparuta in Cluj-Napoca obliga Agentia Nationala pentru Locuinte sa caute amplasamente in comune si in orasele mai mici. Conform reprezentantilor ANL, situatia se regaseste si in Bucuresti, Timisoara sau Ploiesti.

ANL nu va mai ridica blocuri in Cluj-Napoca, pentru ca nu mai are unde.

Directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Gheorghe Popescu, a declarat ieri, la Cluj, ca institutia pe care o conduce va trebui sa se reorienteze spre localitatile mai mici pentru construirea de locuinte, pe motiv ca in orasele resedinta de judet nu mai exista teren necesar pentru ridicarea acestora.

"Din pacate, Clujul, si alte orase mari din Romania, se confrunta cu probleme deosebite privind terenurile pentru constructii. Municipiile nu mai au terenuri la dispozitie pe care sa poata fi promovate proiectele ANL", a declarat Popescu, exemplificind ca in situatia Clujului se afla, printre altele, si Bucurestiul, Timisoara sau Ploiestiul.

El a adaugat ca din aceasta cauza institutia lucreaza mai putin cu marile orase, orientindu-se spre localitatile mai mici si chiar catre mediul rural si ca una dintre solutiile la aceasta problema ar fi cumpararea de catre primarii a unor terenuri pe care sa le puna la dispozitia ANL.

Conform informatiilor agentiei, localitatile clujene care au solicitat construirea unor locuinte sint municipiile Gherla, Turda, Cimpia Turzii, orasul Huedin si comunele Jucu, Iclod, Bontida, Iara, Aghiresu, Gilau si Mintiu Gherlii, propunerile administratiilor locale insumind peste 1.000 de locuinte. Totodata, agentia a primit o propunere pentru 120 de apartamente in Apahida pentru medicii rezidenti ai viitorului spital regional de urgenta.

In alta ordine de idei, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei (MDLPL), Horvath Anna, a anuntat ca pina la sfirsitul lunii viitoare vor fi date in folosinta 76 de apartamente, in cinci blocuri din cartierul clujean Oser, persoanelor evacuate din casele nationalizate .

"Constructiile sint cofinantate de MDLPL, impreuna cu Primaria. Contributia Ministerului a fost de 2 milioane de lei, alocati in cursul anului 2007, la care se adauga 1,6 milioane de lei in 2008", a afirmat Horvath. Conform contractului incheiat, lucrarile au avut ca termen de finalizare un an si jumatate, iar complexul din care fac parte cele cinci imobile consta in 26 de blocuri, respectiv 280 de locuinte. Dintre acestea, majoritatea vor fi acordate tinerilor sau celor care solicita locuinte sociale .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea