Social

#prada #adidas #hugo boss #salarii mici #concedii #sclavagism modern

Adidas, Prada si Hugo Boss, printre brandurile acuzate de sclavagism modern

Mai multe branduri occidentale din domeniul modei, ca Adidas, Primark, Zara, Prada sau Hugo Boss sunt acuzate ca profita de o retea de aprovizionare care-i plateste pe muncitorii din Europa de Est si din Turcia cu salarii foarte proaste, relateaza "The Guardian".

Potrivit publicatiei britanice, care citeaza un document al Clean Clothes Campaign, aproximativ trei milioane de muncitori din Slovacia si pana in Georgia fac parte din "curtea din spate a muncii ieftine a brandurilor vest-europene de moda". Femeile, cel mai adesea angajate in domeniu pentru firme mari, sunt obligate frecvent sa munceasca peste program sau sa renunte la concediu pentru a obtine salariile de baza.

Investigatorii au gasit muncitori platiti cu sume mai mici decat salariul minim in patru tari, inclusiv in Bulgaria si in Romania, state membre ale UE din 2007. In Romania, unii muncitori cu norma intreaga au declarat ca primeau 124 de euro pe luna, cu 55 de euro mai putin decat salariul minim, de 179 de euro.

In Georgia, muncitori care au spus ca fabrica tricouri pentru Adidas au declarat ca sunt supusi unor presiuni dure sa nu-si ia concedii de odihna. Ei sustin ca se confrunta cu probleme de sanatate din cauza conditiilor neadecvate de lucru.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea