Social

Adevarul despre noi insine

Imposibilul devine probabil. Letzigrund din Zurich a intrat in legenda fotbalului romanesc. In cinci zile am fost egalii ultimelor finaliste mondiale. Urmeaza Olanda.
 

Al doilea tsunami ne-a lasat in picioare. Respirand. Am fost la un varf de deget sa trimitem Italia acasa inainte de ultima runda. Penalty-ul ratat de Mutu nu si-a facut inca bilantul istoric. S-ar putea sa-l diggeram doar ca pe un pigment amarui in tabloul calificarii din grupa, sau-din contra-sa atarne ca o ghiulea cumplita zeci de ani de acum incolo. Sa vorbim despre el asa cum tatii nostri vorbesc inca despre penalty-ul ratat de Constantin la Olimpiada de la Tokyo in 1964.

Ceea ce insa nu inseamna ca avem voie sa-i anulam pitesteanului meritul incontestabil al punctului smuls campioanei mondiale.

Muchia stralucitoare a briliantului florentin a taiat pasa neglijenta a lui Zambrotta si l-a executat admirabil pe portarul cu nume de circar si valoare de chirurg cardiolog. Piturca nu s-a mai baricadat in Codrii Vlasiei . A simtit Italia goala pe dinauntru si a incercat sa o sparga. Fara centurionul Cannavaro si cu un Materazzi greoi, axul central al azzurilor s-a clatinat de cateva ori.

Din pacate unicul piston din atac, Daniel Niculae , desi s-a zbatut mult, a stat cu spatele la poarta fara sa reuseasca sa creeze bresele prin care sa urce Mutu sau Petre. Italienii au lovit unde ne-au vazut fragili: pe flancuri. Pe centru, Goian si Tamas l-au anihilat pe luptatorul de wrestling Luca Toni , care a atins insa toate mingile din careul nostru in prima repriza. Fara sa uitam pe nimeni, eroul de pe Letzigrund e fara indoiala Lobont. Calm si exact, Pisica a incasat un singur gol in doua meciuri si acela nu i se poate reprosa.

Contra ramane punctul slab al apararii, care va fi lipsita acum si de Goian in meciul decisiv cu batavii. Radoi va fi a doua absenta remarcabila intr-un meci in care va trebui totusi sa atacam. Stilul kamikaze l-a suit din nou pe targa pe Mirel. Dica, surprinzatoarea inlocuire ofensiva a lui Piturca nu a facut deloc faza de aparare si asta era sa ne coste enorm. In atac, cateva pendulari inexacte ale stelistului ne-au pus in situatia sa oftam in locul lui Piti, intelegand de ce trebuie sa jucam ceea ce jucam. Sa vedem cat de suficient ne va fi stilul contra Olandei.

Scenariile cu care ne autoinjectam, imbolnaviti de Lumea lui Mitica in care vietuim acasa, ne duc in sferturile de finala impinsi chipurile de generozitatea interesata a olandezilor de a scapa de Franta si Italia. Probabil ca Van Basten va odihni titularii cheie dupa ce a castigat deja grupa in o suta optzeci de minute, dar rezervele au si ele onoarea lor si au destul de recuperat. Trebuie sa contam doar pe noi insine, mai ales ca acum stim ca putem duce intr-adevar.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea