Social

# slabesti rapid #detoxifiere #dieta #mihaela bilic #cum sa slabesti

Adevarul despre detoxifiere: o pacaleala!

Mihaela Bilic, medic specialist in diabet si boli de nutritie, explica intr-un interviu acordat Good Food Romania care este adevarul despre curele de detoxifiere, de ce nu este necesar sa le tinem si ce ne face cu adevarat sanatosi. 

Mihaela Bilic, cunoscuta si drept dieticianul vedetelor, spune ca detoxifierea si curele specifice sunt de fapt o metoda de marketing care ajuta la dezvoltarea unor afaceri. Aceasta explica mecanismul din spatele acestor cure.

"Detoxifierea este promovată pentru că aduce bani și merge pe idea că oamenii, când aud că ceva este mai sănătos sau creşte imunitatea, sunt dispuși să plătească mai mult. Tu nu poți interveni din exterior, să îi spui organismului să se detoxifice, decât, poate, să îl ajuţi - asta însemnând să nu faci excese, ca să îi dai posibilitatea să funcţioneze uşor. Organismul, ficatul nostru, se detoxifică singur, indiferent dacă noi ne amintim de detoxifiere sau nu. Dacă ești dispus să mănânci mai lejer timp de o săptămână sau zece zile, asta da, te poate ajuta, pentru că mai mult de jumătate din atenţia și energia organismului se concentrează pe digestie şi metabolism. Însă curele de detoxifiere sunt doar o metodă de a le lua oamenilor banii", sustine Mihaela Bilic in interviul acordat Good Food. 

De asemenea, aceasta considera ca s-a mers prea departe cu "mancarea sanatoasa" si ca exista multe persoane care au facut din acest lucru o obsesie, lucru care este la fel de dunator ca si un stil de viata exagerat. "Isteria asta cu mâncatul sănătos este diagnosticată ca tulburare psihiatrică – ortorexia. Adică deja a depăşit limitele unei stricte preocupări și a devenit o obsesie. Mâncatul sănătos la nivel de obsesie, sportul în exces – toate lucrurile făcute excesiv, dramatic şi extrem, sunt nesănătoase. Iar dorinţa noastră de control absolut asupra corpului nostru, această idee că putem face orice cu el - şi asta este o chestie falsă", mai explica Mihaela Bilic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea