Social

Aderarea Romaniei si Bulgariei va intensifica traficul de copii

Traficantii introduc anual, in Marea Britanie, sute de copii care sunt folositi pentru munca, furt si prostitutie , iar numarul lor va creste dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, avertizeaza un raport citat de Sunday Telegraph in editia electronica.

Un raport prezentat Ministerului britanic de Interne de noua organizatii umanitare, printre care UNICEF si Salvati Copiii , arata ca anual in Marea Britanie sosesc sute de copii din Africa, Asia si Europa de Est.

In unele cazuri, parintii platesc chiar traficantilor sume de pana la trei mii de lire sterline, in speranta ca minorii vor duce o viata mai buna decat in tarile de origine si vor putea trimite bani acasa.

Organizatiile umanitare si politia sunt de parere ca majoritatea copiilor victime ale traficului de fiinte umane sunt folositi pentru munca, dar cei din tarile est-europene sunt folositi preponderent pentru cersit si furturi.

Copii din China, Vietnam si Malaysia au fost descoperiti in ateliere ilegale, restaurante si plantatii de cannabis . Copiii africani sunt cel mai adesea folositi pentru munci domestice.

Copiii sunt introdusi in Marea Britanie cu pasapoarte false sau fiind insotiti de adulti care se prezinta drept parintii lor. Ei sunt exploatati imediat ce ajung, traiesc in conditii mizere si sunt supusi abuzurilor fizice si sexuale.

Organizatiile umanitare critica guvernul britanic pentru lipsa unui mecanism eficient de prevenire si combatere a traficului de copii, dar si pentru ca nu exista structuri care sa se ocupe de copii, odata ce acestia au fost eliberati.

In cele mai multe cazuri, copiii sunt retrimisi de urgenta in tarile de origine, unde pot fi supusi persecutiilor sau pot cadea din nou victime traficantilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea