Social

#aderare #croatia #ue #sprijin #psd #pnl

Aderarea Croatiei la UE, sprijinita de opozitia din Romania

Victor Ponta si Crin Antonescu, liderii PSD respectiv PNL, au trimis o scrisoare presedintelui Croatiei, Ivo Josipovic, si premierului Jadranka Kosor . In acest document, cei doi au reiterat sprijinului formatiunilor politice pe care le conduc pentru aderarea Croatiei la UE, scrie realitatea.net.

"Va transmitem acest mesaj in numele fortelor democratice din opozitia parlamentara din Romania, ca lideri ai Partidului Social Democrat si, respectiv, Partidului National Liberal si ca politicieni preocupati de pastrarea unei relatii speciale, foarte puternice, cu Croatia", se arata in scrisoarea trimisa  atat presedintelui  Josipovic, cat si premierului Kosor.

"Suntem profund ingrijorati de evolutia generata de comentariile facute public de catre reprezentanti ai diplomatiei de la Bucuresti si care au putut genera confuzie cu privire la sustinerea pe care tara noastra o acorda Croatiei in procesul sau de integrare europeana . Aceste declaratii sunt facute in contextul unor optiuni nefericite ale executivului de la Bucuresti cu privire la mijloacele alese pentru atingerea obiectivului integrarii Romaniei in spatiul Schengen . PSD si PNL sustin aderarea Romaniei la spatiul Schengen si doresc atingerea acestui obiectiv cat mai rapid. Pentru aceasta, am sustinut demersurile tehnice si juridice din Romania, precum si lobby-ul facut in familiile noastre europene",  scriu Ponta si Antonescu in scrisoare amintita.

Presedintii PSD si PNL au dat asigurari ca vor sustine Croatia, chiar si dupa ce vor ajunge la guvernare.

"Nu vom accepta insa ca, in sprijinul acestui obiectiv, sa fie atacate sau lezate interesele unor parteneri pe care Romania ii are, precum Croatia. Romania sustine integrarea rapida a Croatiei in Uniunea Europeana, si dorim sa va asiguram de intregul nostru suport pentru acest obiectiv. Tocmai de aceea, simtim nevoia de a transmite punctul nostru de vedere, ca reprezentand mesajul opozitiei parlamentare. Speram ca, in cadrul unui parteneriat, sa ajungem cat mai rapid la guvernare. (...) Dorim, prin aceasta scrisoare, sa va asiguram, stimate domnule Presedinte, de intreaga dorinta a opozitiei democratice din Romania de a mentine o relatie speciala intre statele noastre, de a rezolva rapid (sprijinind acest guvern sau prin intermediul unui alt guvern, viitor, din care speram sa facem parte) problemele actuale si de a consolida prezenta tarilor noastre in familia europeana, asa cum, de altfel, am facut-o de cate ori a depins de noi", se arata in finalul scrisorii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea