Social

#penescu #arges #arbitri #arest

Acuzatii din dosarul Penescu stau 29 de zile in arest preventiv

Cornel Penescu, arestat preventiv pentru 29 de zile. Patronul clubului FC Arges, acuzat de dare de mita, a primit mandat din partea magistratilor Tribunalului Arges. Impreuna cu Penescu au Mai fost arestati preventiv pentru 29 de zile presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Pitesti, Liviu Facaleata si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu.

Acuzatii au depus recurs la decizia judecatorilor, procedura care urmeaza sa fie judecata in urmatoarele trei zile si care ar putea avea drept urmare cercetarea invinuitilor in stare de libertate.

Finantatorul echipei de fotbal FC Arges, a fost retinut, ieri, sub acuzatia ca ar fi dat mita, aproximativ 125.000 de euro, mai multor arbitri.
Tot ieri, procurorii anti-coruptie au descins si la Federatia Romana de Fotbal (FRF) de unde l-au ridicat pe presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, care a fost acuzat ca ar fi intermediat transferul banilor patronului pitestean catre patru arbitri: Tiberiu Lajos, Cristian Nica, aurelian bogaciu si Marcel Savaniu.

In acest dosar procurorii au folosit “filari” ale conturilor patronului argesean, dar si interceptari telefonice ale convorbirilor avute de Penescu cu mai multi arbitri si oficiali din Comisia Centrala a Arbitrilor , incercand sa determine cat de corecte sunt delegarile oficialilor in partidele din campionatul romanesc de fotbal. Conform Adevarul, unul dintre cazurile mai mici incluse in acest dosar complex este cel al unui arbitru dintr-o liga inferioara pentru care Penescu ar fi incercat promovarea in Liga I de fotbal, contra sumei de 72.500 de euro.

Conform procurorilor, Cornel Penescu este acuzat de mai multe infractiuni de dare de mita, respectiv ca ar fi dat sume intre trei si 15.000 de euro pentru a favoriza FC Arges in meciurile cu FC Brasov, Gloria Bistrita si Universitatea Craiova. Se pare ca traseul banilor ar fi fost urmatorul: de la Penescu (Pitesti) la Comisia Centrala a Arbitrilor, catre Gheorghe Constantin, intermedierea fiind facuta de Liviu Facaleata, director general al hipermarketului PIC.

Cornel Penescu este unul dintre cei 500 de miliardari ai Romaniei, desemnati de topurile romanesti. Ilie si Cornel Penescu detin lantul de hipermarketuri PIC si au devenit actionari majoritari ai echipei de fotbal FC Arges,  la finalul sezonului 2005/2006 al Ligii I si detin o avere estimata la 250 – 270 milioane de euro, conform topului „Adevarul – 500 miliardari”. Cornel Penescu mai are afaceri in mai multe domenii precum productie, comert, taximetrie, transport marfa si mass-media.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea