Social

Acuzat la DNA, erou la Cornu si Tartasesti

Invinuirea lui Adrian Nastase pentru luare de mita nu le schimba consatenilor sai din Tartasesti sau vecinilor de la Cornu stima pe care i-o poarta fostului premier.

Ieri dupa-amiaza, vecinii lui Nastase de la Cornu stateau cu ochii pe televizor sa urmareasca stirile despre perchezitia care o sa se abata asupra binefacatorului comunei. Nu vorbesc astia, ca toti sint pedeseristi pe strada asta, toti i-au vindut pamint lui Nastase, ne explica C.I., venetic din Onesti. Nu trage nadejde ca perchezitia o sa rezolve ceva, degeaba vin ei, ca tot ce a furat el din tara asta nu incape aici, si e convins ca Nastase o sa scape basma-curata din povestea asta, chit ca se retrage sau nu de la conducerea Camerei Deputatilor.

Mihai Preda nu stie daca este adevarat ca presedintele Camerei Deputatilor a luat mita, dar nu-i vine sa creada ca omul care ii dadea gratis iarba pentru vaca poate sa fi facut asa ceva. Se mai gindeste o secunda si spune din toata inima: Sa dea Dumnezeu sa scape, ca n-a furat de la mine. Si n-a furat mai mult ca altii.

Niculae Burchiu, cel care a avut grija de casa familiei Nastase intre 1991 si 1999, explodeaza: Om mai cumsecade nu am vazut in viata mea. Procurorii or sa ceara scuze, totul o sa se lamureasca!. Crede ca perchezitia o sa-i spele obrazul. Ce spune lumea despre el, cu averile, sint povesti. Avea niste tablouri pe care nu mi le-as fi pus nici in grajd. Alta data zice ca i-ar fi aratat niste masini mici de calcat chinezesti. Isi face palma caus sa ne arate cam cit erau de mici masinile si trage concluzia: Niste mizerii.

Oamenii din Tartasesti il integreaza pe Nastase in marea familie a oamenilor politici, care fura cu totii, ca doar nu le pica din cer asemenea averi colosale si nu asteapta de la el sa-si dea demisia din fruntea Camerei Deputatilor. De ce sa ma deranjeze daca e corupt? Nu e singurul care a adunat asa niste averi. Ar trebui atunci sa-si dea demisia tot Parlamentul Romaniei, isi da Alexandra Geambasu verdictul. I-au mai invinuit si pe altii si au iesit basma-curata. Ce demisie, nu cred ca Justitia il va gasi vinovat, ca doar n-a fost niciodata arestat vreunul dintre demnitarii astia mari!, e sigur Ion Nistor.

Numai un aprig reprezentant al opozitiei peneliste, Ion Negoescu, s-ar bucura de demisia lui Nastase: Asta n-o sa lase functia, decit daca-l dau afara!

In Zambaccian, unde fostul premier si-a ridicat mindretea de bloc cercetat penal , demisia e o chestiune de onoare. Ar trebui sa si-o dea, chiar daca nu e vinovat, iar daca e nevinovat, sa se puna la loc in functie, spune vecina Vulpescu.

Cercul suspectilor

Aproape toti cei implicati in dosarul Zambaccian sau in achizitiile Tamarei Cernasov refuza sa raspunda la telefon pentru a spune daca au primit sau nu citatii. DNA a anuntat ca, in afara de Nastase, cercetat pentru luare de mita, a dispus inceperea urmaririi penale si fata de alte cinci persoane. N-au raspuns la apel nici Dana Nastase, nici Sergiu Sechelariu , partenerul din afacerea Zambaccian, nici Bittner, cel care a comercializat apartamente, bijuterii si tablouri in relatie cu matusa Tamara, nici Roxana Bichel, cea care i-a fost Danei Nastase un bun agent imobiliar . Sorin Tesu, fostul sef de cabinet al lui Nastase, omul care a depus cei 400.000 de euro de la Bittner in contul Danei Nastase, sustine ca n-a fost deranjat de nici o autoritate in legatura cu dosarele familiei Nastase: N-am primit absolut nici o citatie, decit daca, Doamne fereste, sa nu fi fost citat gresit, la o alta adresa unde am stat. Stiu ca se mai intimpla cazuri de genul asta. Va spun sincer ca prea multe nu au ce sa afle de la mine, eu sint doar spectator. In momentul de fata, Tesu lucreaza la Baneasa Investment, a lui Puiu Popoviciu , o alta afacere controversata a ultimilor ani. (M.B., S.P.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea