Social

Acupunctura rezolva "sindromul picioarelor reci"

Multi pacienti sufera de sindromul picioarelor reci , care ii face sa doarma permanent cu ciorapi sau inveliti, fie iarna, fie vara. Aceasta senzatie este produsa de o incetinire a circulatiei sangelui in vasele de la nivelul gambei si piciorului. in unele cazuri, senzatia de rece e insotita de aparitia unui desen vascular in jurul gleznei, ca o "harta" trasata de firisoare subtiri si de culoare rosie. Aceasta dilatare a capilarelor venoase este denumita medical "teleangiectazie". Pacientii cu tulburari circulatorii la nivelul membrelor inferioare sunt tratati cu medicamente care tonifica peretele capilarelor sau dilata vasele de sange pentru a imbunatati circulatia.

De multe ori insa, in ciuda tratamentului medicamentos, simptomele se amelioreaza lent si in insuficienta masura. Acupunctura este o metoda extrem de eficace in rezolvarea problemei picioarelor reci. De obicei, dupa prima sedinta, senzatia de rece se amelioreaza simtitor iar urmatoarele se- dinte conso-lideaza efectul. Prima sedinta consta in inteparea vaselor superficiale dilatate. Restul sedintelor se adreseaza punctelor specifice utilizate in acupunctura, ce apartin traseelor energetice ale ficatului si splinei, in principal. Chinezii recomanda 10-12 sedinte pentru o cura. Acele utilizate sunt sterile, de unica folosinta . Sunt necesare aproximativ 20 de bucati, iar costul lor este inclus in cel al sedintei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea