Social

"Actualul Executiv este unul de "blatisti"

Candidatul PD-L pentru Primaria Capitalei, Vasile Blaga, a caracterizat in cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social actualul Executiv drept unul de "blatisti", sustinand ca presedintele nu i-a reprosat niciodata non-combatul.

Blaga a invocat intalnirea de duminica cu seful statului, cu care, a spus el, liderii PD-L au discutat probleme legate de mersul Bucurestiului, dar si situatia politica. Secretarul general al democrat-liberalilor s-a referit si la interviul de la postul public de radio in care Basescu s-a referit la "blatul" din campanie, afirmatie ce a fost interpretata de presa ca referindu-se la candidatul PD-L si cel al PSD. "Noi il cunoastem bine pe presedinte si stim la cine se referea", a afirmat Blaga.

Vasile Blaga a subliniat ca Guvernul Tariceanu este unul de "blatisti", in conditiile in care are sustinere oficiala doar de 20%. "Asta nu e blat?", s-a intrebat retoric secretarul general al PD-L, referindu-se la colaborarea PNL-PSD.

Blaga a mai acuzat Guvernul Tariceanu ca "nu este liberal decat cu numele" referindu-se la masuri ca impartirea fondurilor de catre presedintii de Consilii judetene sau redirectionarea taxei de timbru si a impozitelor din tranzactiile imobiliare catre bugetul central pentru ca "n-au bani de pensii."

"Presedintele nu mi-a reprosat absolut niciodata non-combatul. Eu il simt pe presedinte de partea mea fara sa o declare. (...) Nefiresc ar fi fost sa fie altfel", a mai sustinut Blaga. "Eu nu-l vad pe presedinte implicandu-se efectiv in campanie. Nici nu s-a implicat", a adaugat Blaga.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca inceputul campaniei ii da senzatia unui "blat". "Mie imi da senzatia de blat. Stiti, daca as fi la Liga lui Mitica , as spune ca multi dintre candidati parca ar fi intr-un aranjament si te uiti la ei: vin si se lauda unul pe altul in emisiuni. Sunt caraghiosi", a spus seful statului. De asemenea, Basescu s-a intalnit duminica, la un restaurant din Capitala, cu liderii PD-L, transmitand un mesaj public in favoarea lui Blaga si anti-PSD.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea