Social

Actiunea Nufarul

Votul spala pacatele. Cam asa a sunat afirmatia lui Traian Basescu in legatura cu alegerea baronilor.
 
Daca n-ar fi fost intr-o situatie nefericita , Traian Basescu ar fi certat parinteste poporul ca nu s-a uitat de doua ori inainte de a stampila buletinul. Cu siguranta ar fi facut asa, pentru ca altfel poate fi suspectat de inconsecventa politica. Oricum ar fi, Traian Basescu a legitimat , prin declaratiile sale, tocmai sistemul mafiot pe care il combatea puternic in urma cu cateva luni.

Sigur ca votul popular i-a instalat pe confortabil in fotoliile judetene, dar pentru cei care nu s-au dus la vot, pentru ca n-au avut pe cine vota, si pentru cei care au votat impotriva lor, ei raman aceiasi baroni , stapani pe feuda locala.

In acelasi timp, pentru cei care l-au votat pe Traian Basescu, tocmai pentru determinarea in lupta cu sistemul ticalosit, declaratiile lui Basescu suna a compromis cu dusmanul.

Poate si asta ar fi putut fi trecuta cu vederea daca nu ar fi fost insotita de o remarca cel putin uluitoare, anume ca presa trebuie de acum inainte sa taca malc si sa respecte votul populatiei. Adica sa nu mai critice, sa nu mai gaseasca nod in papura alesilor locali. Nu cu mult timp in urma, tot presedintele Basescu spunea ca cei care vor liniste o doresc numai ca sa poata fura. E greu de crezut ca, acum, presedintele doreste sa asigure aceasta liniste de care vorbea.

Sau poate doreste ca presa sa nu mai comenteze tocmai pentru a nu-i lega numele de aceste personaje extrem de contestate. E adevarat, e cam neplacut sa spuna cineva „baronii s-au instalat pe vremea regimului Basescu“. Unde mai este gloria intaiului luptator cu coruptia? Unde mai este curajul de a identifica putreziciunea din sistem? Ca doar vorba aceea e un lucru deja recunoscut public ca pe bani, iar primii care au facut-o au fost cei care aveau interes sa-si pastreze demnitatile actuale.

Votul popular nu functioneaza ca o masina de spalat. Nu inseamna ca cine trece de el e mai curat si mai moral. In logica prezidentiala sunt pusi pe picior de egalitate oamenii cinstiti cu cei corupti, daca ambele categorii trec de sabia electorala. Atunci de ce mai este nevoie de reforma in politica? Sunt intrebari la care presedintele nu a raspuns, cerandu-ne aproape sa nu-i mai punem rationamentele sub semnul intrebarii. Poate de la Cotroceni asa se vad lucrurile. De pe margine e o alta perspectiva. Aceea a unui esec prezidential neasumat.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea