Social

#nabucco #south stream #rusia #bulgaria #serbia #gazprom

Acordul pentru South Stream, in pericol

Gazoductul South Stream a primit o lovitura, deoarece tarile de tranzit au cerut conditii mai avantajoase. Semnarea acordului pentru proiectul care ar putea mari dependenta energetica a Europei de Rusia va fi astfel amanata .

Proiectul South Stream, initiat de compania rusa Gazprom, in parteneriat cu italienii de la ENI consta intr-o conducta care ar urma sa traverseze Marea Neagra si sa treaca prin Bulgaria, Serbia si Slovenia pana in Austria.

"Partile trebuia sa semneze un acord la Soci, in 15 mai, dar acum acest eveniment sta sub semnul intrebarii", a declarat miercuri o sursa la curent cu aceasta chestiune, citata de Cotidianul.

UE vede in gazoductul rusesc un rival al Nabucco , care ar urma sa transporte caz din Asia Centrala direct in Europa, fara implicarea Rusiei.

Oficialii de la Bulgargaz nu au comentat nimic despre viitorul South Stream, dar ministrul sarb al energiei, Petar Skundric, a declarat ca Srbijagas va semna cu Gazprom acordul de baza referitor la gazoduct saptamana viitoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea