Social

#tichete vacanta #ordonanta #guvern #ministerul turismului #senat

Acordarea tichetelor de vacanta a primit azi girul Senatului

Ordonanta de urgenta referitoare la tichetele de vacanta a trecut astazi de Senat, anunta Realitatea TV. Prin aceasta ordonanta angajatorii care au avut profit vor putea acorda salariatilor tichete de vacanta , cu sprijin de la stat.

Masura acordarii de astfel de tichete a fost sustinuta de partidele din coalitia de la guvernare, sprijinind astfel Ministerul turismului care considera ca neadoptarea acestei ordonante ar duce la o scadere cu 20% a industriei turismului in unele regiuni din Romania.

In timpul dezbaterii acestei masuri partidele au cerut ministerului de profil sa intervina astfel incat unitatile hoteliere sa furnizeze servicii de calitate, dar au ridicat si problema asigurarii unor facilitati fiscale precum scaderea TVA-ului si neimpozitarea profitului reinvestit pentru firmele din acest domeniu, turismul va fi unul neatractiv.  

Conform ordonantei, tichetele de vacanta au termen de valabilitate un an de la data emiterii, iar valorile nominale permise pentru tichetele de vacanta sunt de 10, 20, 30, 40 si 50 de lei, valoarea acestora nefiind luata in calcul la stabilirea venitului salarial.

Conform Realitatea TV, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, a declarat ca este posibil ca tichetele de vacanta sa fie operationale in doua saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea