Social

Acolitii lui Becali, saltati la Cluj

Cinci persoane din anturajul finantatorului stelist Gigi Becali au fost retinute, aseara, la Cluj-Napoca, in urma unui flagrant efectuat de procurorii DNA.Unul dintre cei retinuti este Teia Sponte , vicepresedinte la Steaua.

Asupra suspectilor a fost descoperita o geanta in care se afla suma de un milion de euro, a carei provenienta nu a putut fi justificata. Suspectii, printre care s-ar fi numarat si vicepresedinte al clubului Steaua, Teia Sponte, au fost retinuti intr-un bar si condusi la sediul DNA Cluj-Napoca, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au indicii ca suma ar fi reprezentat "prima" promisa jucatorilor "U" Cluj, in cazul in care acestia i-ar fi invins pe rivalii de la CFR, ceea ce ar fi adus titlul de campioana in Ghencea. Aceleasi surse precizeaza ca flagrantul a fost organizat ca urmare a unor interceptari telefonice , urmand ca anchetatorii sa stabileasca traseul banilor. Se pare ca acestia urmau sa ajunga la un oficial al clubului Universitatea Cluj .

Ironie marca „Pipera"

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a confirmat retinerea suspectilor, adaugand ca operatiunea se afla in curs de desfasurare, motiv pentru care nu a putut oferi alte amanunte.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a recunoscut, aseara, nonsalant, ca oamenii sai au mers la Cluj, cu mai mult de un milion de euro, chiar 1,7, dar care ar fi avut destinatie… imobiliara. "Ce, nu am voie sa cumpar terenuri in Cluj?!". Asta pentru ca, ulterior, latifundiarul din Pipera sa ia in deradere flagrantul DNA: "Am trimis oamenii la Cluj sa cumpere bomboane!". De altfel, scandalul declansat anul trecut de posibilele "blaturi" din fotbal – transformat intr-un dosar penal – a fost inchis de DNA. Procurorii si-au justificat solutia prin faptul ca luarea sau darea de mita nu au putut fi dovedite.

Asadar, din aceasta cauza cu iz penal a ramas doar show-ul facut de finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, care sub reflectoarele camerelor de luat vederi alerga cu sacosa de bani dupa fotbalistii bistriteni pentru a-i stimula sa invinga Rapidul, in sezonul 2005-2006.

De altfel, Gigi Becali a avut si o justificare a gesturilor sale. "A fost o gluma", a sustinut finantatorul FC Steaua.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea