Social

# achitare amenzi rutiere #amenzi rutiere

Achitarea amenzilor rutiere va fi simplificata. Ce nu vor mai fi nevoiti sa faca soferii

Achitarea amenzilor la politie ar putea fi simplificata, dupa ce un proiect de lege initiat de UDMR a trecut de votul Camerei Deputatilor.

 

„Legea adoptata astazi permite conducatorilor sa achite amenzile contraventionale intr-un cont unic, deschis in scopul incasarii acestor amenzi, astfel nefiind necesara trimiterea confirmarii platii catre agenti constatatori din cadrul organelor de politie. De asemenea, autoritatile locale sunt scutite de perceperea penalitatilor”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului deputatilor UDMR, dupa incheierea votului final, conform comunicatului de presa al Uniunii.

Initiatorul propunerii legislative a explicat ca autoritatile locale au avut dificultati in recuperarea amenzilor, iar atunci cand bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neincasate, a scazut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin aceasta propunere legislativa am reusit sa gasim o solutie la aceasta problema si sa simplificam procedura achitarii amenzilor contraventionale, scrie G4Media.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea