Social

Acesti „sondori“ care ne manipuleaza

Ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana de campanie electorala la Bucuresti pe „piata sondajelor“ depaseste orice limita a decentei.
 
Sondaje, chipurile riguros concepute metodologic pe esantioane declarat reprezentative, care dau diferente de scoruri de peste 10 procente, deci care depasesc de cateva ori marja de eroare, asta nu mai tine nici macar de manipulare , ci de prostia pura si simpla! Dramatic nu este faptul ca vor iesi compromise doar institutiile de sondare care au falsificat rezultatele, si asta imediat dupa votul din 1 iunie, ci, in cele din urma, toate. Te si intrebi de ce au acceptat unele dintre aceste incropiri pseudostiintifice sa falsifice atat de grosolan rezultatele si nu gasesti decat un raspuns - pentru bani, de buna seama! Si, in fond, de ce nu?

Daca in loc sa vindem tara am dat-o pe gratis, de ce sa nu scoatem un ban din asta? Daca am avut cel mai sinistru comunism, daca in locul economiei de piata am facut una de talcioc, daca in ce priveste democratia n-am trecut de stadiul infantil al democraturii, de ce nu am transforma si sondarea opiniei publice intr-un fel de cautare a petrolului intr-un loc in care in veci n-au fost marile paduri fosilizate? Doar in Romania noastra „merge si asa“, totul „merge si asa“!

In fond, stiam cu totii, prin simpla analiza a evenimentelor campaniei, poate si cu putin fler, ca in turul doi vor merge dnii Oprescu si Blaga, cu un avans X al celui dintai.

 

Continuarea in Cotidianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea